/Various ~ Influencers/ Bloggers/ Youtubers vs Εταιρείες/Καταστήματα : Όλα όσα θεωρώ λάθος ως τρίτο άτομο

Various ~ Influencers/ Bloggers/ Youtubers vs Εταιρείες/Καταστήματα : Όλα όσα θεωρώ λάθος ως τρίτο άτομο

Γεια σας γεια σας!Καλό μήνα να έχουμε. Ελπίζω να είστε καλά. Εγώ είμαι καλά όσο μου επιτρέπεται και σιγά σιγά φτιάχνει το θέμα της ατυχίας.  Σήμερα θα μιλήσω για ένα θέμα που έχει θιχθεί και γενικά με έχει απασχολήσει καιρό τώρα. Μιλάω για τις Influencers ή Bloggers ή Youtubers και τις εταιρείες που τις στηρίζουν. Πρόκειται για ένα σύστημα αμοιβαίας εκμετάλλευσης όπως λέω. Να πω για μένα πρώτα για να προλάβω την όποια κακία βγει. Ξεκίνησα ουσιαστικά τα άρθρα από τον Μάρτιο του 2017 γιατί αρνούμαι να μείνω ακίνητη όπως μου υποβάλλει η κοινωνία  της ανεργίας και της μιζέριας.

Το αγαπώ πάρα πολύ όπως και το πρόσφατο κανάλι μου στο youtube και με βρίζω που δεν το ξεκίνησα από το 2015 που το ήθελα πολύ γιατί θα σας είχα ακόμα πιο πολύ υλικό σίγουρα. Παλεύω κάθε μέρα να το κάνω όσο πιο καλό μπορώ και πιστεύω ότι φαίνεται αυτό με τον καιρό. Φυσικά δεν θα έβγαινε αυτό το αποτέλεσμα αν δεν είχα ανθρώπους να με στηρίζουν και να αγαπούν αυτή τη δραστηριότητα μου. Τους αγαπώ πολύ που είναι στην ζωή μου!!

Influencers/ Bloggers/ Youtubers

Αρχικά θα μιλήσω για την μεριά των Influencers ή Bloggers ή Youtubers (ναι υποστηρίζω ότι είναι διαφορετικός ο ρόλος) . Πρόκειται για τρεις διαφορετικούς ρόλους. Οι  Influencers κυρίως φωτογραφίζονται με κάθε προϊόν με σκοπό την διαφήμιση του, οι bloggers γράφουν για το προϊόν και λένε την γνώμη τους , οι youtubers μιλάνε για το προϊόν και κάποιες φορές μπορεί και να έχουν πληρωθεί για να πουν την γνώμη τους . Ξέρω πλέον από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για ακριβά χόμπι ή επαγγέλματα όπως τα λένε πολλοί. Αλλά θα μιλήσω για τον άσκοπο ανταγωνισμό που προκαλούν μεταξύ τους. Νομίζω ότι είμαι αρκετά τρανταχτό παράδειγμα μιας και από την αρχή του blog μου πάλεψαν να μην προβληθώ και έφαγα γενικά πόλεμο για την δημιουργία μου.

Λοιπόν το κάθε άτομο που κάνει αυτό το χόμπι το βλέπει ανταγωνιστικά χωρίς σκοπό με αποτέλεσμα να σε ακολουθεί στα social media και μετά από κάποιες μέρες να σε κάνει unfollow για να φαίνεται ότι έχει followers αυτός κι όχι εσύ. Λες και οι εταιρείες που θα τον προσεγγίσουν δεν θα τον προσεγγίσουν για το περιεχόμενο του. Πιστέψτε με μου έχει τύχει ακόμα και με πολύ γνωστές youtubers αυτό και φυσικά σταμάτησα να τις ακολουθώ γιατί δεν ήθελα να βγάλω χολή γι αυτό το θέμα.

Να πω ότι ναι μεν δεν διαφωνώ με τα δωρεάν προϊόντα , είναι η τροφή για παραπάνω έμπνευση για περιεχόμενο , αλλά διαφωνώ που ουσιαστικά εκμεταλλεύονται κάθε μεγάλη ή μικρή επιχείρηση για να τους πληρώσει σχεδόν έναν μισθό ( με βάση τις 2017 εποχές) για 1-2 βίντεο ή φωτογραφίες ή άρθρα. Μην με πετροβολήσετε αλλά μπορεί στα δικά σας μάτια να βγαίνουν κάμερες, φώτα κ.τ.λ αλλά στα δικά μου μάτια φαίνεται υπερβολή αν παίρνετε και δωρεάν προϊόντα και ειδικά με πολλές συνεργασίες.

Και τώρα ξέρω θα μου πείτε ότι αν φτάσω ποτέ σε αυτό το σημείο θα κάνω τα ίδια και θα σας τρίβω στα μούτρα ότι παίρνω δωρεάν προϊόντα  και είμαι πελούσια και άλλα τέτοια.Αλλά σας εγγυώμαι ότι θα σας τρελάνω στα giveaway που ξέρω ότι τώρα δεν έχω την δυνατότητα να σας τα κάνω. Μου φαίνεται πάρα πολύ υπερβολικός αυτός ο καταναλωτισμός.

Επίσης να πω ένα τελευταίο μην μπαίνετε στην παγίδα να κάνετε όλες τα ίδια video ρε καλές μου. Έχω βαρεθεί να βλέπω τα ίδια προιόντα, το ίδιο vlog κ.τ.λ. Δεν σας αξίζει κάτι τέτοιο και πάντα μα πάντα να προσέχετε τι περιεχόμενο βάζετε. Τα βίντεο τα βλέπουν μικρότερα από σας. Δεν μπορείτε να βάζετε σεξιστικά σχόλια ή ακατάλληλο περιεχόμενο και να μην έχετε τύψεις που προωθείτε τέτοια θέματα. Δεν θα αναφερθώ άλλο γιατί συγχύζομαι.

Εταιρείες/ Επιχειρήσεις

Δεν θα σας πω κάτι παραπάνω. Θέλω απλά να σας δώσω συμβουλές σαν θεατής σε όλο αυτό.

  • Μην στέλνετε συνέχεια προϊόντα στους ίδιους και στους ίδιους. Οι συγκεκριμένοι αντί να τα κρατήσουν ή να κάνουν κάποιο giveaway. Τα πουλάνε με αγγελία και το έχω δει πολλές φορές .
  • Σε συμπλήρωση του πρώτου, αν και έχω δει ότι γίνεται. Εμπιστευτείτε και άτομα που βρίσκονται σε πιο χαμηλό σκαλί. Σίγουρα δεν έχουν τον αριθμό του κοινού που θέλετε αλλά μπορεί να σας προωθήσουν καλύτερα και με πιο φρέσκες ιδέες.
  • Ποτέ μα ποτέ μην στέλνετε όλες τις αποχρώσεις σε ένα άτομο. Δεν μιλάω για παλέτα. Μιλάω για αυτά τα τρελά πακέτα κραγιόν. Κατά πόσο πιστεύετε ότι μια youtuber θα γυρίσει να αγοράσει κάποιο κραγιόν σας αφού το έχει αποκτήσει σε όλες τις αποχρώσεις δωρεάν με αντάλλαγμα ένα βίντεο? Επίσης νιώθω ότι θα λειτουργήσει με λάθος τρόπο ως προς το καταναλωτικό σας κοινό και θα πέσουν οι πωλήσεις σας.

Τέλος να πω ότι δεν το έκανα για να γκρινιάξω απλά δεν μ αρέσει που τα βλέπω και κάποιος έπρεπε να τα πει. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ όσο αθώα φαίνονται. Ήταν άλλο ένα διαφορετικό θέμα που ήθελα να το πω. Δεν ξέρω αν θα σας αρέσει. Περιμένω όμως τις δικές σας απόψεις γι αυτό θέμα.

Alert

Πρόσθεσα στην facebook σελίδα τις κριτικές οπότε θέλω να πάτε να μου γράψετε τι σας αρέσει, τι θέλετε να αφαιρέσω , τι θέλετε να προσθέσω, ιδέες για άρθρα και ότι άλλο θέλετε.

Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην δική μου Facebook Page , στο Instagram και στο youtube και να περνάτε τέλεια!! Ευχαριστώ που το είδατε και τα φιλιά μου!!