/Various~ Το υπέροχο συναίσθημα του εθελοντισμού

Various~ Το υπέροχο συναίσθημα του εθελοντισμού

Γεια σας αγαπημένα μου!! Σήμερα θα μιλήσουμε για τον εθελοντισμό, τα οφέλη και αν τα καταφέρω θα μιλήσουμε και για τα συναισθήματα που προκαλεί. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη εθελοντισμού. Από το να είσαι αρθρογράφος για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι το να γίνεις εθελοντής σε κάποιο ολιγοήμερο συνέδριο ή φεστιβάλ. Ξέρω ότι πολλοί εκεί έξω το θεωρείτε χάσιμο χρόνου αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι έστω για μια φορά στην ζωή σας δεν έχετε βοηθήσει εθελοντικά κάπου.

Το σκέφτηκα πολύ να το ανεβάσω αυτό το άρθρο γιατί δεν θέλω να θίξω ανθρώπους και προφανώς καταστάσεις. Δεν θα μ άρεσε όμως να μην σας έλεγα δύο κουβέντες έτσι ώστε να σας παρακινήσω να το προσπαθήσετε κι εσείς. Οπότε θα σας πω την δική μου εμπειρία έτσι ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε τι σας ταιριάζει κι αν σας ταιριάζει.

Αρχικά εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι εθελοντικά από εκδηλώσεις της σχολής μου. Εκθέσεις, συνέδρια κ.τ.λ. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, είσαι με ανθρώπους που ξέρεις, με συμφοιτητές σου, δεν σε συμπαθούν όλοι αλλά οκ τα έχουμε πει δεν είμαστε τηγανητές πατάτες να μας αγαπάνε όλοι. Πάντα όμως θα περνάει εύκολα η ώρα σου γιατί έχετε κοινά ενδιαφέροντα και στο κενό σας συζητάτε πολλά πράγματα.

Έπειτα πέρασα από ένα άλλο event το οποίο δεν το έφερα εις πέρας γιατί είχα τραγικό τρέξιμο για να τελειώσω την σχολή μου, είμασταν όλοι άγνωστοι μεταξύ μας και τελικά όπως αποδείχθηκε αργότερα με κάτι που έγινε δεν ταιριάξαμε και τόσο οπότε αποφάσισα μην συνεχίσω. (Αυτό που έλεγα και πριν).

Γενικά στην πόλη που ζω παίζει πολύ η λεγόμενη κλίκα και αργούν τόσο πολύ να σε δεχτούν στην «παρέα» που ναι μπορεί να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις. Τουλάχιστον μέχρι τότε αυτό έβλεπα εγώ.

Μετά μπήκα στην πιο καλλιτεχνική ομάδα ever  σαν αρθρογράφος και είμαι ακόμα εκεί και παρόλο που έχουμε απόσταση (Πάτρα- Αθήνα) τους έχω αγαπήσει πάρα πολύ και προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο. Είναι πάρα πολύ δημιουργική δουλειά και επίσης όλοι μου λένε ότι μου πάει πολύ!! Δεν έχω μετανιώσει ούτε λεπτό που χάνω και τον ύπνο μου για να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου και είναι ένας λόγος που με έχει γεμίσει ελπίδα και χαρά!!

Τέλος θα πω για την ομάδα που κατάφερα να είμαι μέλος τελευταία και είμαι πάρα πολύ περήφανη που γνώρισα τέτοιους ανθρώπους. Φυσικά μιλάω για την super ομάδα του Patras Science Festival. Στην αρχή ήμουν λίγο σκεπτική για το αν θα έπρεπε να δηλώσω εθελόντρια γιατί είχα ακόμα τον φόβο και δεν περνάω γενικά και την καλύτερη φάση της ζωής μου μετά το πτυχίο μπορώ να πω. Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ που θα ερχόταν το Science Festival στην Πάτρα( που υπολειτουργεί) που δεν το σκέφτηκα και πολύ. Βέβαια από όταν μου πήραν συνέντευξη κατάλαβα ότι έκανα την καλύτερη επιλογή που έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου κι ας είχα δηλώσει χωρίς την παρέα μου. Καταφέραμε όλοι μαζί μέσα σε λίγες μέρες να γίνουμε μια παρέα μέσα από παιχνίδια, χορό, τρέλα και πολλά άλλα.

Οι μέρες του φεστιβάλ έγιναν μια αξέχαστη εμπειρία χωρίς γκρίνιες ακόμα κι αν καθόμασταν ώρες κάτω από τον ήλιο. Είχαμε όλοι την ίδια τρέλα και αυτό μας κράτησε ενωμένους. Τα συναισθήματα που κράτησα είναι χαρά από τα χαμόγελα πολλών μικρών παιδιών , ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ένα χαμόγελο όταν θυμάμαι όλα όσα ζήσαμε και φυσικά είμαι περήφανη που γνώρισα τόσο αξιόλογα και τρελά άτομα. Σας αγαπώ, τον καθένα για διαφορετικό λόγο!!

Δεν θέλω να σας δώσω συμβουλές σε αυτό το άρθρο για τον εθελοντισμό . Το μόνο που θέλω είναι να σας πω να μην γκρινιάζετε σε εθελοντικές εργασίες γιατί δεν θα το ζήσετε όπως πρέπει. Και ένα τελευταίο που μας είπαν «Όσα περισσότερα δώσεις τόσα περισσότερα θα πάρεις». Ελπίζω να σας άρεσε. Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην δική μου Facebook Page και να περνάτε τέλεια!! Τα φιλιά μου!!