/College.Life ~ Πτυχιακή: Όσα θα ήθελα κι εγώ να ξέρω

College.Life ~ Πτυχιακή: Όσα θα ήθελα κι εγώ να ξέρω

Hell-o !! Σήμερα θα μιλήσουμε για την πτυχιακή και τους λόγους τους οποίους πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά. Αρχικά να πω ότι δεν είμαι ειδική αλλά θα σας μιλήσω για όλα όσα ήθελα κι εγώ να ξέρω πριν πάρω την πτυχιακή. Πιστεύω ότι κάθε απόφοιτος είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει έστω με συμβουλές τους νέους τελειόφοιτους για να αποφύγουν λάθη.

‘Εμενα λοιπόν πριν πάρω πτυχιακή με είχαν κατατρομάξει με φράσεις του τύπου Θα αργήσεις να πάρεις θέμα, Οι καθηγητές έχουν όλοι πολλά θέματα και δύσκολα δίνουν πλέον, ότι δεν είναι συζητήσιμοι κ.τ.λ με αποτέλεσμα να με κάνον να πιστεύω ότι θα πέρναγα τελικά όλα τα μαθήματα και μετά θα έβρισκα θέμα για πτυχιακή. Πράγμα που μου φαινόταν πολύ χρονοβόρο.

Όταν ήμουν στην διαδικασία επιλογής θέματος, επιβλέποντος κ.τ.λ κατάλαβα ότι όλα αυτά διαψεύσθηκαν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις τα παρακάτω βήματα ή όπως τα χωρίζει ο καθένας γιατί προφανώς δεν γίνεται να έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης.

Σκεφτείτε αρχικά με τι αντικείμενο θέλετε να ασχοληθείτε πάνω στην επιστήμη που σπουδάζετε. π.χ στην πληροφορική υπάρχει η ασφάλεια, τα δίκτυα,τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα,  ο προγραμματισμός και χιλιάδες άλλες υποκατηγορίες. Μπορείτε να ψάξετε και ενδεικτικά θέματα ( Google is your friend)

Ύστερα κάντε μια έρευνα για να βρείτε τον ανάλογο καθηγητή για το αντικείμενο  που θέλετε να ασχοληθείτε. (Υποσημείωση: Εννοείται να είναι καθηγητής που να μπορείτε να συνεννοηθείτε γιατί θα χρειαστείτε πολλές φορές βοήθεια)

Τέλος κάνετε μια συζήτηση έτσι ώστε να προτείνεις τι προτιμάς εσύ και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να σου δώσει και παραπάνω ιδέες για το θέμα. Βέβαια σε πολλές σχολές βγαίνουν και έτοιμα θέματα τα οποία δεν έχουν δοθεί σε κάποιον συμφοιτητή σας οπότε αν σας ενδιαφέρει κάτι από εκεί είναι μια καλή επιλογή.

Τώρα θα σας δώσω συμβουλές για πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν πάρετε πτυχιακή ή κατά την διάρκεια της.

  1. Πρώτη και πιο σημαντική! Μην επιχειρήσετε να πληρώσετε για να πάρετε την πτυχιακή σας έτοιμη. Έχω να σας ενημερώσω ότι 1ον οι καθηγητές το καταλαβαίνουν ( πάντα καταλαβαίνουν αυτόν που έχει κοπιάσει να τα καταφέρει απ αυτόν που δεν τρέχει τίποτα στην παρουσίαση ), 2ον Η πτυχιακή σας θα σας κυνηγάει μέχρι την πρώτη σας δουλειά τουλάχιστον. Σκεφτείτε λοιπόν τι φρίκη θα περάσετε αν σε μία συνέντευξη σας πουν να τους κάνετε μία παρουσίαση της πτυχιακής σας και δεν ξέρετε ούτε να την εξηγήσετε, 3ον είναι πιο όμορφη εμπειρία ακόμα και από τις ομαδικές εργασίες. (ξέρετε αυτές με τα 3-4 άτομα απ την παρέα)
  2. Μην μιλήσετε στον καθηγητή με σκοπό να σας δώσει ένα θεωρητικό θέμα να τελειώνετε. Χάνετε την ευκαιρία να μάθετε κάτι και πρακτικά και ίσως να μην μπορέσετε να το ξαναζήσετε αν δεν κάνετε μεταπτυχιακό κ.τ.λ . Βέβαια εδώ που τα λέμε αν θέλετε τόσο πολύ να ξεμπερδέψετε από την σχολή σας τότε (από ψυχολογικά θέματα και μόνο) κάτι δεν πάει καλά. Που σημαίνει ότι ίσως σπουδάζετε σε λάθος σχολή οπότε πρέπει να ψάξετε τι θέλετε γιατί είναι πολύ σημαντικό για όλους τους νέους πιστεύω να βρουν μια δουλειά που να μην χρειάζονται διακοπές απ΄αυτό (όχι επειδή θα κάθονται αλλά επειδή θα είναι πωρωμένοι με αυτό που κάνουν, ότι και αν είναι).Πτυχιακή
  3. Μόλις αρχίσετε την πτυχιακή (ότι πτυχιακή και να έχετε) μάθετε να προγραμματίζετε τον χρόνο σας σωστά. Είτε με κάποιο ημερολόγιο, είτε με σημειωματάριο, είτε με εφαρμογή στο κινητό θέστε όρια στον εαυτό σας ακόμα και για τον ελεύθερο σας χρόνο. Είναι σημαντικό να πείτε θα κάτσω να διαβάσω για πτυχιακή από τις 3 μέχρι τις 5 π.χ και να μάθετε να το τηρείτε παρά τις δυσκολίες. Πτυχιακή
  4. Να ξέρετε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της πτυχιακής θα πρέπει και να αρνηθείτε το ποτό με την παρέα, και κάποιο σεμινάριο που θέλετε να πάτε πολύ , και να σταματήσετε για λίγο κάποιο αγαπημένο σας χόμπι κ.τ.λ. Εγώ σταμάτησα τον χορό και ναι στεναχωρήθηκα πολύ και δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα αλλά τώρα ξέρω ότι το έκανα για το καλό μου. Σίγουρα θα το ξαναρχίσω κάποια στιγμή!
Πτυχιακή
Εκτός κι αν το ψήνετε να είστε έτσι απ τις τύψεις και μόνο!

Τέλος για κανένα λόγο μην αρχίσετε κάτι που θα σας πηγαίνει πίσω στην πτυχιακή σας. Είτε αυτό είναι δουλειά σε ώρες που μπορεί να έχετε έμπνευση στο να γράψετε, είτε είναι αρθρογραφία, είτε δική σας δουλειά. Θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ μετά να βρείτε το κίνητρο να ξεκινήσετε.Πτυχιακή

Και τώρα θα μου πείτε δεν ανέφερες το αν πρέπει να πάρουμε ατομική ή ομαδική πτυχιακή. Και βέβαια δεν το ανέφερα γιατί οτιδήποτε και να πάρετε να ξέρετε ότι ο καθένας παίρνει την ευθύνη του. Στην ομαδική πτυχιακή εργασία αποκτάτε επίσης μια παραπάνω δεξιότητα που λέγεται “ομαδικό πνεύμα”. Αυτό ήταν το άρθρο. Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο. Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην δική μου Facebook Page και να περνάτε τέλεια!! Τα φιλιά μου!!

Πτυχιακή