/C&C.Life Hacks~ Καθηγητές: Οι κατηγορίες που θα συναντήσεις στα σχολικά-φοιτητικά σου χρόνια

C&C.Life Hacks~ Καθηγητές: Οι κατηγορίες που θα συναντήσεις στα σχολικά-φοιτητικά σου χρόνια

Γεια σας και πάλι!! Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που ήθελα καιρό να μιλήσω, τις κατηγορίες των καθηγητών. Ξέρω ότι πολλοί από τον τίτλο και μόνο θα νομίζετε ότι θα κρίνω τους καθηγητές μου και ότι θα πω άσχημα λόγια κ.τ.λ. (Ναι θα μπορούσα να το κάνω αλλά πρώτον δεν έχω τόσο χαμηλό επίπεδο και δεύτερον έχω συμφιλιωθεί πλήρως πιστεύω με όλους ότι και αν πέρασα). Μην σας πω ότι μου λείπει πολύ το συναίσθημα της εξεταστικής που τους βγάζαμε όλους κακούς για κάποιο λόγο ενώ στην ουσία απλά ήθελαν να μας διδάξουν έμμεσα κάτι. Κάθε παιδί λοιπόν στο μυαλό του εντάσσει τον κάθε καθηγητή σε μια κατηγόρια που έχει δημιουργήσει μόνος του ανάλογα με την συμπεριφορά του. Αυτό θα αναλύσουμε σήμερα μέσα από τις δικές μου κατηγορίες.

Οι κατηγορίες

Πάμε να δούμε τις κατηγορίες και να τις αναλύσουμε. Να πω πρώτα ότι δεν θα κάτσω να διακρίνω φύλο. Μπορεί να είναι όμως είτε γυναίκα είτε άντρας. Μην 

Ο καθηγητής που αγαπάει αυτό που κάνει: Πρόκειται για τον καθηγητή που μιλάει για το αντικείμενο του και σε κάνει να τον παρακολουθείς ακόμα κι αν δεν σ αρέσει αυτό το μάθημα. Έχει συνήθως έναν ενθουσιασμό στα μάτια και μιλάει ακατάπαυστα ξεχνώντας το διάλειμμα πολλές φορές( αλλά δεν τον μισείς). Απλά κάποια στιγμή αναρωτιέσαι αν θα γίνεις έτσι κι εσύ στο μέλλον :p

Ο καθηγητής που δεν ήθελε να γίνει καθηγητής: Είναι το ακριβώς αντίθετο από τον πάνω και κάνει ακόμα και το πιο ενδιαφέρον μάθημα να γίνει αδιάφορο. Είναι μη-συνεννοήσιμος σε σημείο που του μιλάς και σου απαντάει στα ινδιάνικα (υπάρχει τέτοια γλώσσα?) για να σε ξεφορτωθεί. Δεν έχω καταλήξει γιατί το κάνουν αυτό (τους πίεσε κανείς?) αλλά είναι ότι χειρότερο έχω συναντήσει. Συνήθως αυτοί είναι που θα συμπεριφερθούν όπως τους είχαν φερθεί στην δική τους σχολή( δεν το λέω εγώ κάτι έρευνες το λένε) και δεν ξέρω αν έχει καλή κατάληξη όλο αυτό.

Ο καθηγητής που ξεχνάει τι μάθημα κάνει και μιλάει συνεχώς για την αγορά εργασίας και τις εταιρείες που ήταν (και είναι όντως πολλές κάποιες φορές) : Είναι ο καθηγητής που θα σου αναλύει συνεχώς τι θα σε πάει μπροστά και ότι τον ζητάνε συνέχεια στο εξωτερικό. Είχα έναν τέτοιο στο Λύκειο και αντί να μας κάνει προγραμματισμό μας έλεγε συνέχεια ότι δούλευε για την Sony κι έφυγε γιατί επέλεξε να γίνει καθηγητής. Δεν ξέρω, εγώ το έβρισκα αδιάφορο μέχρι να το «ζήσω» πάντως…

Ο καθηγητής που μισούμε ( μεταφορικά πάντα) για την επιτυχημένη ζωή του: Είναι ο καθηγητής που συνήθως έχει και λίγη από την πρώτη κατηγορία. Όταν λοιπόν το φέρει η κουβέντα και σου παρουσιάσει την καριέρα του που είναι με ροδοπέταλα στρωμένη, χωρίς αναποδιές και όλα τα σχετικά… ε θα τον μισήσεις!! Γενικά αυτοί οι άνθρωποι είναι αξιοθαύμαστοι αλλά δεν γίνεται βρε παιδιά. Θες να την δεις και την αναποδιά σε μια καριέρα για να δικαιολογηθούν τα υπόλοιπα.

Ο καθηγητής- μισογύνης( χωρίς σχόλια στις παρενθέσεις): Είναι αυτός που συνήθως είναι μόνο σε επαγγέλματα που υπάρχουν διακρίσεις και μπορεί να μην φανεί από την αρχή. Τον συγκεκριμένο τον είχα στην σχολή για ένα εξάμηνο και δεν θα μπορέσω να μην το σχολιάσω γιατί δεν συζητήθηκε ποτέ. Απλά έκατσε ένα εξάμηνο και εξαφανίστηκε( γιατί άραγε? ) . Γενικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν σίγουρα απωθημένα και ξεσπάνε σε κάτι τέτοια. Δηλαδή έχουν πάντα την γνώμη ότι «Τα αγόρια τα μπορούν όλα. Τα κορίτσια δεν τα καταφέρνουν καλά, κόβονται κ.τ.λ » . Ας μην μιλήσω παραπάνω για συγχύζομαι…

Ο «είμαι πολύ ωραίος» καθηγητής: Είναι συνήθως ο πιο νέος, ο πιο προσιτός και ο πιο χαμηλών τόνων. Συνήθως στο μάθημα του θα δεις μόνο κοριτσάκια τα οποία κάθονται ΌΛΑ στις δύο -τρεις πρώτες σειρές(καμία πιο πίσω) και άντε κανά ένα -δύο αγόρια πίσω. Και μην μου πείτε ότι δεν έχει γίνει ποτέ αυτό είτε σε σχολικά είτε σε φοιτητικά χρόνια. Ψεύδεστε!!

Ο καθηγητής που ζει στον κόσμο του: Είναι οι καθηγητές που αλλού πατάνε και αλλού βρίσκονται γενικά. Όλα στο μυαλό τους είναι ιδανικά αλλά ξεχνάνε να ψάξουν τα παραμέσα πολλές φορές…

Ο κακός καθηγητής που… δεν είναι και τόσο κακός(μάλλον) : Είναι ο καθηγητής που στους πρώτους μήνες θα το παίξει αυστηρός( για να φοβόμαστε και κάτι) αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι κάποια στιγμή θα αποδειχθεί το αντίθετο. Και ναι θα νιώθεις λίγο τύψεις..

Η συμπεριφορά των μαθητών…

Ο καθηγητής- πέφτουλας (αν και μου φαίνεται πολύ κακιά λέξη): Είναι αυτός που προσεύχομαι που δεν μου έχει τύχει ακόμα και δεν θέλω ποτέ να μου τύχει. Κάνει σίγουρα κάποιο σημαντικό μάθημα και την πέφτει σχεδόν πάντα σε όλες τις κοπέλες( εκτός κι αν κάποιοι είναι και επιλεκτικοί) . Δεν την αναλύω παραπάνω γιατί το θεωρώ πολύ τραβηγμένο παρόλο που έχουν ακούσει πολλά τα αυτάκια μου.

Ο καθηγητής- μπαμπάς: Είναι ο πιο αγαπητός καθηγητής στο σχολείο- στην σχολή και καταφέρνει και κερδίζει επάξια τον σεβασμό των παιδιών. Είναι ο μπαμπάς όλων και είναι ο μόνος καθηγητής που όταν περάσουμε όλα του τα μαθήματα ή αποφοιτήσουμε θα κλαίμε γιατί θέλουμε να τον πάρουμε μαζί μας. Θα σε στηρίξει και θα σου δώσει δύναμη όταν την χρειαστείς. Πράγμα σπάνιο στο εκπαιδευτικό σύστημα… Την άφησα τελευταία γιατί είναι η αγαπημένη μου εννοείται!! Ξέχασα επίσης να πω ότι συνήθως έχει κάτι από όλες τις καλές κατηγορίες και τον αγαπάμε!

Ελπίζω να σας άρεσε!! Περιμένω να μου πείτε τι έχω ξεχάσει και τι κατηγορίες έχετε χωρίσει εσείς!! Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην δική μου Facebook Page , στο Instagram και στο youtube και να περνάτε τέλεια!! Ευχαριστώ πολύ που το είδατε και τα φιλιά μου!!

Tips

 

 

Που θα με βρείτε :
Instagram
 Facebook Page
Email me for inquirries : konsrodi@gmail.com | dailylilthings@gmail.com