/Computer.Science&Women~ Virtual Reality (Εικονική Πραγματικότητα) και VR παιχνίδια που πρέπει να τσεκάρετε

Computer.Science&Women~ Virtual Reality (Εικονική Πραγματικότητα) και VR παιχνίδια που πρέπει να τσεκάρετε

Γεια σας και πάλι!!Ελπίζω να περάσατε ωραία το τριήμερο! Εγώ πέρασα καλά αν και μία κατάθλιψη γενική υπάρχει. Σήμερα θα μιλήσω για το θέμα που περιμένετε πολλοί να δείτε από μένα. Φυσικά μιλάω για την εικονική πραγματικότητα ( VR ) που ξέρετε πόσο αγαπώ να παίζω τέτοια παιχνίδια και ότι θυμίζει μαγεία. Οπότε ας αρχίσουμε πρώτα από τον ορισμό και μετά θα σας πω παιχνίδια που έχω παίξει ή και έχω παρακολουθήσει και αξίζουν.

Εικονική πραγματικότητα λοιπόν  είναι ένα εικονικό τρισδιάστατο περιβάλλον που δημιουργείται από υπολογιστή, το οποίο μπορούμε να εξερευνήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε μ’ αυτό με τη βοήθεια συνοδευτικών συσκευών όπως γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR headsets), ειδικά γάντια, αισθητήρες για την αναγνώριση των κινήσεων των χεριών και του σώματος κ.τ.λ. Το κάθε εικονικό περιβάλλον είναι μία διαφορετική εφαρμογή που παίζει μέσα από τον υπολογιστή ή και από τα VR headsets. Μέσα από αυτές τις εφαρμογές μπορούμε να κάνουμε πολλές δραστηριότητες, από το να ξεναγηθούμε σε ένα μουσείο , ή ένα φανταστικό κόσμο μέχρι και να αλληλεπιδράσουμε και μεις παίζοντας, ζωγραφίζοντας, αποκτώντας γνώσεις κ.τ.λ. Να πω επίσης ότι ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής των VR headsets υπάρχουν και τα ανάλογα αξεσουάρ.

Προτεινόμενα παιχνίδια

Και για να μην πολυλογώ περισσότερο (γιατί δεν θα σταματήσω ποτέ). Πάμε να δούμε διάφορα παιχνίδια και να τα αναλύσουμε. Να πω επίσης ότι δεν ξέρω αν μπορείτε να τα αγοράσετε/ βρείτε στην αγορά οπότε δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες ( οπότε ξέρετε Google is your friend).

Αρχικά θα μιλήσω για δύο έργα που έχουν υλοποιηθεί για εκπαιδευτικό σκοπό και έχουν συμμετάσχει Έλληνες σε συνεργασία από διάφορους φορείς από άλλες χώρες(κάτι το οποίο με έχει ενθουσιάσει). Και τα δύο είναι για τον υπολογιστή κυρίως. Το μόνο που δεν ξέρω είναι το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με VR headsets αλλά έχω την εντύπωση ότι γίνεται.

Το πρώτο είναι το FORETELL, ένα διαδραστικό εικονικό περιβάλλον μάθησης για παιδιά και νέους που έχει ως σκοπό να τους εκπαιδεύσει έξυπνα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης( πλημμύρες, πυρκαγιές). Ειδικά στην Ελλάδα ξέρουμε ότι σε κάτι τέτοιες καταστάσεις μας πιάνει πάντα πανικός και δεν γνωρίζουμε τις σωστές πρακτικές. Το έργο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς αλλά έχω την εντύπωση ότι μπορούμε να το εξερευνήσουμε όλοι. Περισσότερες πληροφορίες στο site του έργου.

Το δεύτερο είναι είναι ένα παρόμοιου τύπου αλλά με πιο πολλές κατηγορίες. Ονομάζεται vr4stem και ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν δεξιοτήτες επιχειρηματικότητας στον τομέα των STEM (ΕΤΜΜ: Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) και την σχετική βιομηχανία των ΤΠΕ μέσα από τα μαθήματα που θα δημιουργηθούν και μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τις μαθησιακές προσεγγίσεις στο καινοτόμο 3D εικονικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Περιέχει κατηγορίες όπως Drones, Ρομπότ, Επιχειρηματικότητα, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Data Mining κ.α και παρόλο που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη μπορείτε να το εξερευνήσετε Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο site.

Επόμενο και αγαπημένο είναι ένα παιχνίδι που έχει δημιουργήσει πρόσφατα η start-up εταιρεία eNVy softworks. Το Rise VR είναι ένα sci-fi παιχνίδι περιπέτειας που τρέχει σίγουρα πάνω σε VR headsets και συγκεκριμένα εγώ το έχω παίξει σε Oculus Rift. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σε ένα μυστηριώδες τοπίο και περιέχει έναν γρίφο που δεν λέω παραπάνω γιατί δεν κάνω spoilers ταυτόχρονα ( εγώ πάντως αν δεν μου το έλεγαν δεν θα τον έλυνα). Δεν νομίζω να έχει βγει ακόμα προς πώληση αλλά σε όποια έκθεση και αν τους βρείτε, ζητήστε να παίξετε(αφού έχω παίξει εγώ πρώτα ε?) !! Θα με θυμηθείτε είναι απίστευτο!!

Που θα βρείτε την eNVy softworks: Site Facebook Page  Instagram

Τελευταίο γιατί νομίζω είπα πολλά ήδη είναι το Robo Recall. Το συγκεκριμένο το έβαλα μόνο και μόνο γιατί έχει να κάνει με ρομπότ( όλοι ξέρετε τι αγάπη έχω). Αλλά τι γίνεται στο συγκεκριμένο? Πρέπει να τα σκοτώσετε με οποιοδήποτε τρόπο. Ακόμα και να τα κομματιάσετε με τα χέρια σας γιατί κάνουν επίθεση. Λειτουργεί και αυτό σε Oculus Rift και έχει απίστευτα γραφικά. Δεν έχω καταφέρει να παίξω αλλά είναι το παιχνίδι που είχα κάτσει ώρες και το παρατηρούσα χωρίς να κουραστώ.

Άντε και θα πω άλλο ένα. Είναι πάρα πολύ όμορφα και τα «παιχνίδια» που εκπαιδεύουν στο να χρησιμοποιείς σωστά το Oculus Rift. Πάρτε μία ιδέα από το βίντεο!!

Ελπίζω να σας άρεσε και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας εμπειρίες και τι παιχνίδια έχετε παίξει εσείς!! Αν δοκιμάσω και άλλα εννοείται ότι θα υπάρξει και δεύτερος μέρος!! Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην δική μου Facebook Page , στο Instagram και στο youtube και να περνάτε τέλεια!! Ευχαριστώ πολύ που το είδατε και τα φιλιά μου!!

Tips

 

 

Που θα με βρείτε :
Instagram
 Facebook Page
Email me for inquirries : konsrodi@gmail.com | dailylilthings@gmail.com