/C&C.Life Hacks ~ Πως διαχειριζόμαστε μια ζωή γεμάτη «εμπόδια» ;

C&C.Life Hacks ~ Πως διαχειριζόμαστε μια ζωή γεμάτη «εμπόδια» ;

Γεια σας γεια σας! Σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά ξέρω ότι σίγουρα όσοι με γνωρίζετε το περιμένατε. Θα μιλήσουμε για δύσκολες στιγμές και με ποιον τρόπο μπορούμε να τις διαχειριστούμε. Κάνω μια μικρή παρένθεση να πω για ποιο λόγο δεν έχουμε βίντεο σήμερα. Ο λόγος είναι ότι παίρνω δυνατή αντιβίωση για μία φλεγμονή στα δάχτυλα των ποδιών μου  που με βασανίζει ένα χρόνο τώρα και δυστυχώς υποφέρω από υπνηλία ( λόγω της αντιβίωσης) . Πήρα αυτή την απόφαση επειδή όλοι ξέρετε ότι ειδικά τον χειμώνα δεν μπορώ χωρίς τα ψηλά μποτάκια μου και το παλεύω. Κλείνω την παρένθεση και ξεκινάω το θέμα τώρα.

Life Hacks

Λοιπόν στις εποχές που ζούμε είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο σε κάποια φάση της ζωής μας να περάσουμε δυσκολίες, στεναχώριες κ.τ.λ . Όχι, όχι δεν εννοώ την κακή διάθεση, μιλάω γι αυτό το μόνιμο άγχος που έχει κάποιος άνθρωπος όταν ξυπνάει , για το οποίο μπορεί αν ευθύνονται πολλά πράγματα που δεν θα κάτσω να τα αναλύσω. Ξέρω πολλοί θα μου πείτε πάλι ότι αυτά λύνονται με ψυχολόγο, με ψυχοθεραπείες κ.τ.λ . Πραγματικά όμως επειδή τα περνάω και το έχω σκεφτεί ώρες , όπως και να το ψάξετε αν δεν το διαχειριστείτε εσείς οι ίδιοι, τότε δεν θα σας βοηθήσει τίποτα απ όλα αυτά. Οπότε πάμε να δούμε συμβουλές για να τις διαχειριστούμε με τον σωστό τρόπο.

Κάποια στιγμή που λέτε συζήταγα με μια καλή μου φίλη ( που την αγαπώ πολύ που υπάρχει) για θρίλερ και για φόβους γενικά. Και με ρώτησε τι θα με φόβιζε πιο πολύ. Εγώ μ αυτά που περνάω αυτόν τον καιρό της είπα να με κυνηγάει η λέξη αποτυχία με πόδια :p Δεν είναι και ψέματα ε?

  • Πρώτα απ όλα κλείνουμε τα αυτιά μας σε όσα λέγονται και μπορεί να ειπωθούν. Αν π.χ είσαι άνεργος θα σε πουν τεμπέλη , αν δεν κάνεις κάτι σωστά θα σε πουν άχρηστο  και πάει λέγοντας. Βάζουμε βαμβάκι ή ωτοασπίδες ( έστω και μεταφορικά) στα αυτάκια και πιστεύουμε στον εαυτό μας. Εσείς και μόνο ΕΣΕΙΣ ξέρετε τι αξίζετε , τι κάνει για εσάς , και τι θέλετε να ακολουθήσετε στην ζωή σας. (εντάξει ίσως και οι δικοί σας άνθρωποι αλλά έχει μεγάλη σημασία να πιστέψετε στον εαυτό σας). Θα βρεθούν πολλοί εκεί έξω που θα βγάλουν κακία για εσάς για οποιοδήποτε θέμα , η μαγκιά θα είναι να μην δώσετε σημασία.
  • Ακολουθήστε τα όνειρα σας  και όσα εμπόδια και αν βρεθούν μπροστά σας μην τα παρατήσετε ποτέ!
  • Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας γι αυτά τα εμπόδια. Πείτε απλά ναι οκ απέτυχα αλλά θα έρθει κάτι πολύ καλύτερο.
  • Διώξτε τους τοξικούς ανθρώπους από δίπλα σας και κρατήστε όσους σας κάνουν να νιώθετε καλά.
  • Σε περίπτωση δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα τότε βγάλτε προς τα έξω τον λόγο σας. Είτε από κάποιο blog , είτε γράψτε το σε ένα word απλά για να το βγάλετε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.
  • Τελευταίο και καλύτερο. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Κάτσε μόνος σου και σκέψου πόσο ανούσιο είναι να στεναχωριέσαι για πράγματα που μπορεί και να μην σου ταίριαζαν , ή αν είσαι άτομο του beaute κάνε τις μάσκες σου και χαλάρωσε , ή βγες για περπάτημα στην φύση ή στα μαγαζιά. Ότι και να κάνεις να ξέρεις ότι θα ηρεμήσεις 100%.

Αυτό ήταν γλυκούλια. Να θυμάστε πάντα ότι δεν θα ζήσουμε ποτέ ειρηνικά αν πρώτα δεν βρούμε την ειρήνη μέσα μας.

Πείτε μου αν σας άρεσε το άρθρο γιατί ήταν κάτι διαφορετικό και εννοείται θέλω να ακούσω γνώμες.

Alert

Πρόσθεσα στην facebook σελίδα τις κριτικές οπότε θέλω να πάτε να μου γράψετε τι σας αρέσει, τι θέλετε να αφαιρέσω , τι θέλετε να προσθέσω, ιδέες για άρθρα και ότι άλλο θέλετε.

Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην δική μου Facebook Page , στο Instagram και στο youtube και να περνάτε τέλεια!! Ευχαριστώ που το είδατε και τα φιλιά μου!!