/Computer.Science&Women~ Παιχνίδια που κάνουν τις γνώσεις…παιχνιδάκι!!

Computer.Science&Women~ Παιχνίδια που κάνουν τις γνώσεις…παιχνιδάκι!!

Γεια σας, γεια σας και πάλι!! Σήμερα θα ξεφύγουμε λίγο και θα μιλήσουμε για παιχνίδια που υπόσχονται να μας γεμίσουν γνώσεις και να εκπαιδεύσουν το μυαλό μας. Έχω αναφερθεί ξανά σε κάτι παρόμοιο αλλά για τον προγραμματισμό( μπορείτε να το δείτε εδώ ). Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε και για πιο γενικές γνώσεις. Μικρή παρένθεση να πω ότι το έβαλα σε αυτή την κατηγορία προς τιμή των ομάδων που τα δημιούργησαν και πάμε να αρχίσουμε.

Θα αρχίσω από το να σας πω την δική μου ιστορία με το gaming γενικά. Παίζω παιχνίδια σε υπολογιστή , playstation , κινητό κ.τ.λ σίγουρα από 8-9 χρονών (μην πω και πιο μικρή) . Όταν ήμουν γύρω στα 10 όμως άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα εκπαιδευτικά παιδικά παιχνίδια τύπου Πέρης-Κάτια , Ο Ξεφτέρης και οι 12 θεοί του Ολύμπου. Ουσιαστικά είναι παιχνίδια που τεστάρουν ή και αναπτύσσουν  τις γνώσεις που παίρνεις ανάλογα με την ηλικία σου. (τα έχω κρατήσει για επόμενες γενιές εννοείται)

Έτσι λοιπόν μεγάλωσε το ενδιαφέρον μου για τέτοιου είδους παιχνίδια. Βέβαια μεγαλώνοντας δεν έγινα game developer αλλά στόχος μου είναι κάποια στιγμή να ασχοληθώ με κάτι εκπαιδευτικό που θα βοηθήσει μικρούς και μεγάλους. Μέχρι τότε όμως πάμε να δούμε διάφορα παραδείγματα παιχνιδιών που όπως λέω και στον τίτλο κάνουν την γνώση…παιχνιδάκι!

Παιχνίδια

  • Το πρώτο που θα μιλήσουμε είναι το Quizdom. Το Quizdom, είναι η εφαρμογή που μετέφερε το παραδοσιακό επιτραπέζιο-παιχνίδι γνώσεων από το τραπέζι του σαλονιού στα κινητά και τον υπολογιστή όλων των Ελλήνων. Έχει διάφορες κατηγορίες όπως Πανελλήνιες , Αγγλικά , Γεωγραφία κ.τ.λ και δεν μπορώ να το κρύψω το αγαπούσα λίγο πιο πολύ όταν είχε ξεχωριστή κατηγορία για την πληροφορική  (κάτι πηγές λένε ότι θα ξαναεπιστρέψει) . Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο official site τους

 

  • Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες είναι πιο έξυπνοι από αυτούς που μιλάνε μόνο μία. Το Duolingo είναι ένα εκπληκτικό πρόγραμμα που προσφέρει έναν διαδραστικό τρόπο εκμάθησης νέων γλωσσών δωρεάν. Το πρόγραμμα διδάσκει διάφορες γλώσσες όπως αγγλικά, τούρκικα, ιαπωνικά , κορεάτικα , ινδικά κ.τ.λ.   Το Duolingo χρησιμοποιεί ήχο, κείμενο και εικόνες για να διδάξει τη γλώσσα. Δουλεύει γύρω από ένα σύστημα σημείων και επιπέδων: όσο περισσότερες δοκιμές περάσετε, τόσο περισσότερους πόντους παίρνετε και ανεβαίνετε επίπεδο στο πρόγραμμα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε εδώ.

  • Το Neuronation είναι μια εφαρμογή ουσιαστικά που περιέχει διάφορα mini games και υπόσχεται ότι αν παίξετε 10 λεπτά την μέρα θα βελτιώσει τις επιδόσεις του μυαλού σας σε δεξιότητες όπως η ικανότητά να επεξεργάζεστε γρήγορα πληροφορίες, να λαμβάνετε λογικές αποφάσεις και να αγνοείτε τους περισπασμούς. Έχει δημιουργηθεί μετά από έρευνα που έγινε σε συνεργασία με κάποια πανεπιστήμια. Να πω ότι το έχω δοκιμάσει αλλά κουράζει απίστευτα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της μέρας οπότε το παράτησα γύρω στην βδομάδα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

  • Επόμενο είναι το Cisco Aspire Networking Academy Edition

Έχει δημιουργηθεί από την Cisco( την εταιρεία που είναι όνειρο ζωής να γνωρίσω (ή και να δουλέψω) ) και είναι ένα simulation παιχνίδι το οποίο έχει τις γνώσεις για το CCNA πτυχίο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αυτό που προτείνω σε όποιον θέλει να μάθει δίκτυα και δυσκολεύεται. Το παιχνίδι περιέχει καθημερινά πρακτικά προβλήματα (όπως τη δημιουργία ενός δικτύου σε internet cafe) που σε κάνει να μαθαίνεις μέσα από την πράξη. Ήθελα για πολύ καιρό να το βάλω στην πτυχιακή μου και να το προτείνω για την σχολή μου αλλά υπήρχε ασυνεννοησία οπότε δεν τα κατάφερα. Εύχομαι όμως κάποια στιγμή να το εντάξουν σε σχολές γιατί αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσουν όλοι. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το παιχνίδι.


Τέλος θα σας μιλήσω για παιχνίδια που τα χρησιμοποιούν πλέον για να σας γνωρίσουν σε συνεντεύξεις. Είναι στην κατηγορία Games-based Assessment ή αλλιώς Ψυχομετρικά Τεστ. Εγώ πριν κάτι μήνες δοκίμασα το MyCosmicCadet και το MyYellowHookReef (δεν τα κατάφερα βέβαια γιατί τελικά δεν με ενδιέφερε και τόσο. Θα μου έτρωγε πολλούς μήνες αυτή η εκπαίδευση και θα έχανα πολλά δυστυχώς) . Πρόκειται για παιχνίδια που περιέχουν διάφορες δραστηριότητες που μέσα από αυτές οι HR μπορούν να καταλάβουν πολλά πράγματα για το χαρακτήρα σας. Σκοπός είναι μετά από κάποιες μέρες να σας σταλθούν τα αποτελέσματα και να δείτε που μπορείτε να βελτιωθείτε. Π.χ σε μένα μου έβγαλε ότι δεν μπορώ να δουλέψω σε δουλειά που δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα ή ότι πάω στις safe επιλογές πάντα και δεν ρισκάρω (που εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο κακό). Κυκλοφορούν πάρα πολλά στην συγκεκριμένη κατηγορία και σίγουρα κάποια στιγμή στην ζωή σας θα τα βρείτε μπροστά σας,

Φυσικά εγώ σας έδειξα όσα έχω δοκιμάσει. Σίγουρα αν ψάξετε θα βρείτε αμέτρητα άλλα παιχνίδια με ίδιες λογικές. Ελπίζω να σας άρεσε και να μην ξέχασα να πω κάτι. Πείτε μου τα παιχνίδια που ξέρετε εσείς. Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην δική μου Facebook Page , στο Instagram και πλέον και στο youtube και να περνάτε τέλεια!! Ευχαριστώ που το είδατε και τα φιλιά μου!!

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από το Patras IQ που είχα δοκιμάσει το VR (ναι το έκανα κι αυτό) από την eNVy Softworks. Σας κάνω spoiler για τα επόμενα άρθρα και δεν το ξέρετε :p