/C&C.LIFE HACKS ~ Social Media Ultimate Guide

C&C.LIFE HACKS ~ Social Media Ultimate Guide

Γεια σας γεια σας . Σήμερα θα μιλήσουμε για τα Social Media και το πως μπορούμε να αυτοπροβληθούμε σωστά είτε ως επιχειρήσεις είτε για personal brand ( να διαφημίσουμε τον εαυτό μας δηλαδή) . Και τώρα θα μου πείτε βρε καλή μου τι δουλειά έχεις εσύ με αυτά? Εσύ πληροφορική τελείωσες, αυτά είναι θέματα του marketing.  Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες θα σας θυμίσω απλά ότι είμαι της λογικής ότι η γνώση δεν σταματάει σε μια ειδικότητα, όλοι μας θα πρέπει να μαθαίνουμε πράγματα και πολλές φορές να τα συνδυάζουμε (γιατί όχι? ) . Σαν Δίδυμος δεν μπορώ να είμαι στάσιμη, βαριέμαι εύκολα και γενικά είμαι αρκετά ανήσυχη άρα διαβάζω πολλά μαζί. Οπότε πάμε να αρχίσουμε.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Personal Branding

 • Όσο πιο μικρή η ηλικία μας τόσο πιο πολύ πρέπει να προσέξουμε τι αναρτούμε στα προσωπικά social media . Φωτογραφίες απρεπείς , γνώμες που απλά είναι παράλογες και πιθανών μόλις μεγαλώσετε θα αλλάξουν μπορεί να σας στοιχίσουν και να χάσετε από μια δουλειά μέχρι και την γνώμη των υπόλοιπων για σας.
 • Για να το τεστάρετε, δοκιμάστε να πάτε στο google και να ψάξετε με το όνομα σας τι ακριβώς βγάζει στα κορυφαία αποτελέσματα της αναζήτησης.
 • Αν είστε blogger, influencer , youtuber ( ναι έχουν μια μικρή διαφορά) κ.τ.λ θα προσέχετε πάντα τις αναρτήσεις και να είστε πάντα ο εαυτός σας. Έτσι θα χτίσετε κοινό που σας ακολουθεί και δεν θα σας κατακρίνουν άσχημα. Θυμηθείτε ότι είστε πιο εκτεθειμένοι σε αυτή την περίπτωση οπότε πρέπει να προσέξετε. Μια λάθος έκφραση θα σας στοιχίσει.
 • Δικτυωθείτε. Ναι το ξέρω έχει καταντήσει κουραστικό αλλά μέσα από τις γνωριμίες με ανθρώπους που έχουν ίδια ενδιαφέροντα με εσάς θα μπορέσετε να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας εκτιμούν και είναι πολύ σημαντικό
 • Επίσης μην αφήνετε φανερές φωτογραφίες που δείχνουν κάτι άσχημο για σας. Ναι πρέπει να είστε ο εαυτός σας αλλά όχι και να έχετε φωτογραφία από την πρώτη φορά που μεθύσατε και παρτάρατε. Συγκρατημένα πράγματα ε;
 • Αναζητήστε και βρείτε αυτό το κάτι που θα σας διαφοροποιήσει από τους υπόλοιπους. Πάντα σύμφωνα με το περιεχόμενο σας κ.τ.λ
 • Τέλος θα πρέπει να εμπνέετε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη σε όσους σας ακολουθούν και εκεί που στοχεύετε να «πουλήσετε» τον εαυτό σας γι αυτό φων΄΄αζω συνέχεια με την προσοχή.

Εσείς το ξέρατε; Το Youtube πλέον είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης μετά την google. Πράγμα που σημαίνει ότι ναι ο  κόσμος (ένα ποσοστό τουλάχιστον, δεν έχω σιγουριά για όλους) εκεί έξω ψάχνει κάτι πριν το αγοράσει. Δεν κάνει τυφλές αγορές. Ε κάπου εκεί θα βασιστούμε επιχειρήσεις.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να διαφημίσετε σωστά την επιχείρηση σας

 • Αρχικά θα πρέπει πρώτα να φτιάξετε τα social media σας. Μια σελίδα στο facebook, ένα instagram προφίλ, είναι πάντα όσα προτείνω να έχετε απαραίτητα. Από εκεί θα μπορέσετε να έχετε επαφή με τους πελάτες σας και να τους κάνετε να σας εμπιστευτούν.
 • Προσοχή! Μην μπείτε στην παγίδα για να γεμίσετε followers, να τους ακολουθείτε και μετά να τους ξε-ακολουθείτε (αυτό ισχύει και για το personal branding). Είναι αντί- επαγγελματικό , εντελώς χαζό και αυτό που θα πετύχετε είναι να πουν κακά λόγια για σας και στην τελική να μην σας επιλέξουν για αγορές. Προφανώς ούτε και οι γνωστοί τους.
 • Για να γίνετε γνωστοί μπορείτε να στοχεύσετε σε διαφημίσεις μέσω facebook, instagram και ενδεικτικά κρατήστε ένα ωράριο 10 π.μ – 8 μ.μ . Οι διαφημίσεις θα σας βοηθήσουν να χτίσετε και να στοχεύσετε στο κοινό που εσείς θέλετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε και facebook offer που είναι πολύ χρήσιμη να προσελκύσετε άτομα. 
 • Αν διαθέτετε e-shop μια καλή ιδέα θα ήταν να δημιουργήσετε newsletter. Δηλαδή το γνωστό ως “Email Marketing” . Μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα mail όπου θα τους στέλνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις προσφορές σας ή και τα νέα σας προϊόντα. Ενδεικτικά μπορείτε να παρακινήσετε κόσμο να γραφτεί στο newsletter σας μέσω μίας παραπάνω έκπτωσης ( Γραφτείτε στο newsletter μας και κερδίστε 10% εκπτώση) ή μέσω ενός διαγωνισμού.
 • Μην υποτιμάτε την δύναμη που μπορούν να σας προσφέρουν youtubers, bloggers κ.τ.λ . Πολύ γνωστές εταιρείες όπως Daniel Wellington, Natura Siberica και άλλες πολλές στηρίζονται πάνω σε αυτή την διαφήμιση και έχει αποδειχθεί κερδοφόρα. Ταυτόχρονα βέβαια μην στηρίζεστε σε youtubers, bloggers που την έχουν ακούσει λίγο ( έχει ξεφύγει ο κόσμος)  γιατί μπορεί να ξέρουν να σας διαφημίσουν σωστά αλλά σε μερικές περιπτώσεις σας δυσφημεί.  Προτιμήστε μια μέση κατάσταση.

 

Οι ενεργοί χρήστες σε κάθε social media 

Πηγή

Αυτή είναι η σειρά εν έτη 2017 αν και το twitter έχει πέσει πάρα πολύ. Δεν σας συνιστώ πλέον το twitter γιατί ειναι ένα social media το όποιο είναι παλιό πλέον και υπάρχει καθαρά για να λέει ο καθένας ότι του κατέβει. Την επόμενη φορά που λογικά θα έχω διαβάσει ακόμα περισσότερα θα μιλήσουμε για τα google Adwords και το αν αξίζει να τα χρησιμοποιούμε. Ότι χρειαστείτε η έχετε απορία μπορείτε να με ρωτήσετε εννοείται.

Πείτε μου αν σας άρεσε . Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην δική μου Facebook Page , και στο instagram, και να περνάτε τέλεια!! Τα φιλιά μου!!